Aloitan uuden sivun jos pääsisin eroon valkoisesta taustasta!

Seuraava kirja on valloittava aikuisten satu, joka pitää otteessaan loppuun saakka.

1. Ivey, Eowyn: Lumilapsi

Alaska on julma paikka asua ja elää. Sen tietävät Jack ja Mabel, lapsettomuuttaan sureva uudisasukaspariskunta. He ovat ajautumassa erilleen - Jack raataa maatilalla perheen elatuksen vuoksi ja Mabel taistelee yksinäisyyttä ja epätoivoa vastaan. Ensilumen sataessa pitkän ja kylmän syksyn jälkeen hetkellinen ilo ja toivo saa heidät rakentamaan lumesta lapsen. Aamulla lumilapsi on poissa, mutta puiden lomassa näkyy pieniä jalanjälkiä ja vilahdus nutusta. Pariskunnan pihapiirissä alkaa liikkua metsän lapselta vaikuttava pieni tyttö. Hän kutsuu itseään Fainaksi. Faina elää yksin keskellä Alaskan villiä luontoa ja metsästää rinnallaan punainen kettu. Kun Jack ja Mabel oppivat ymmärtämään Fainaa, joka putkahtaa pariskunnan elämään kuin suoraan sadusta, he alkavat rakastaa tätä kuin omaa lastaan. Mutta kesyttömässä Alaskassa mikään ei ole sitä miltä näyttää. Totuus Fainasta muuttaa lopulta heidät kaikki.    

Ei onnistunut. Huomaan, että kopiointi tuo valkoisen taustan!

 

2. Havaste, Paula on lempikirjailijani. Eniten tykkään ensimmäisestä ja viimeisestä kirjasta, laitan ne tähän.

Kymmenen onnen Anna: Miten äpärätyttö Annan olisikaan käynyt, ellei lapinnoitien sukua oleva Ämmi olisi nähnyt hänen kykyjään? Kymmenen onnea hän lupaa Annalle ja alkaa heti opettaa ensimmäistä, tietämisen onnea. Anna oppii leikiten yrtit ja loitsut, mut…Miten äpärätyttö Annan olisikaan käynyt, ellei lapinnoitien sukua oleva Ämmi olisi nähnyt hänen kykyjään? Kymmenen onnea hän lupaa Annalle ja alkaa heti opettaa ensimmäistä, tietämisen onnea. Anna oppii leikiten yrtit ja loitsut, mut…

Tuulen vihat: Paimion tuvan tytär, Kertte, kasvaa äidittä. Rauniema meni tuulen vihoihin: hän kutsui kevättä liian aikaisin, talven tuuli tuli mustasukkaiseksi ja puri syvälle. Henkien tapoja ja loitsuja opetellessaan Kertte ymmärtää, että hänellä on pian käsissään avaimet niin hyvään kuin pahaan. Kertte oppii, että ihmisessä on kaksi henkeä. Toinen painuu heti manalaan, mutta toinen ei jätä maailmaa kevyesti. Sitä pitää hyvitellä, palvella ja saunottaa. Kun tuulen vihat sitten saavat otteen isästäkin, Kertte tietää, että taloon on haettava markkinoilta vävy. Kertte ei voi henkiä saunottaa, eikä puistatuskohtauksia saavasta Sule-veljestäkään siihen ole. Mutta vaikka veli on heikko, kohtaustensa aikana tämä näkee kirkkaasti tulevaan. Päivää ennen kuin Kertte lähtee, Sule saa jälleen kohtauksen. Veljen sanat mykistävät koko tuvan. Tuulen vihat on Paula Havasteen uuden 1100-luvulle sijoittuvan sarjan ensimmäinen osa. Se avaa suomalaiselle historialliselle romaanille uuden aikakauden. Havasteen lukijoiden rakastaman Kymmenen onnen Annan tavoin se sisältää paljon kansanperinnettä: taikoja, enteitä, loitsuja ja ennustuksia.

 

3. Moisala, Marjut: Isäni Taivas Äitini Maa, intiaanitietäjän tie

Katsoo Kauas on intiaaninainen, jonka elämä särkyy hetkessä nuoruuden traagisten tapahtumien myötä.Elämän uni kutoo raskaita kuvioitaan, mutta jokainen askel on tärkeä nuoren n…

 

4. Porkka-Helenius, Aila: Ihmeitä tapahtuu - luonnollisesti

Pohjoiskarjalainen Aila Porkka-Helenius kirjoittaa elämän pienistä ja suurista ihmeistä. Mikään ei ole sattumaa. "Miksi tätä ja muita ihmeitä kerron? Siksi, että oppisimme luottama…"

 

5. Olsson, Linda: Kun mustarastas laulaa

Linda on yksi rakkaimmista kirjoittajistani. Sydän aivan pakahtuu kun ajattelen hänen kirjojaan. Ja taas on odotettava pari vuotta seuraavaa...! Kopioin tähän jatkoksi selostuksen tästä uusimmasta.

Hiljaisuuteen eristäytynyt Elisabeth, leskimies Otto ja nuori sarjakuvapiirtäjä Elias asuvat samassa rappukäytässä Etelä-Tukholmassa. He kaikki ovat ajautuneet elämässään umpikujaan eivätkä enää edes etsi tietä ulos. Kevään edetessä valo kuitenkin löytää tiensä sisään ikkunoista. Lähetti kuljettaa Elisabethille kuuluvan kirjalähetyksen erehdyksessä Eliakselle. Elias koputtaa Elisabethin ovea palauttaakseen paketin ja ihmettelee, kun uusi naapuri ei avaa. Eliaksen mieltä askarruttava Elisabeth päätyy hahmoksi hänen piirroksiinsa. Kerrosta ylempänä omaa hiljaista arkeaan elää Otto, joka on omistanut elämänsä kirjoille. Kirjojen kautta he kolme löytävät odottamattoman yhteyden, ensin toisiinsa ja sitten lopulta itseensä. Askel askeleelta heidän elämänkohtalonsa alkavat keriytyä auki. Kun mustarastas laulaa on mielessä viipyilevä kertomus yksinäisyydestä, ystävyydestä, kirjallisuuden voimasta, uskalluksesta rakastaa ja ottaa rakkautta vastaan.