Tälle jutulle on vaikea keksiä otsikkoa! Elämäni on ollut niin arkipäiväistä ja tavallista, että tuntuu hassulta siitä kirjoittaa!

Kesälomalainen on lähtenyt ja hiljaisuus palannut taloon. Tällä hetkellä on marjastus kova sana niinkuin varmaan teillä kaikilla.

20170803_155408.jpg

Lakkasatomme oli vaatimaton, alle kymmenen tällaista rasiaa. Toisaalta paljon enemmän kuin monena muuna vuonna. Lakkoja kyllä olisi ollut pilvin pimein, mutta esteeksi tuli muut asiat.

Marjatuomipihlaja.jpg

Mukava uutuus pihassamme on muutama vuosi sitten istutettu Saskatoon, eli tuomimarjapihlaja. Marjat mietoja, mustikan kokoisia ja terveysvaikutukset kuulemma huimat.

Phjan%20j%C3%A4tti.jpg

 Mieheni istutti viime kesänä uusia marjapensaita. Yksi lajike niistä on tämä mustaviinimarja Pohjan jätti! Marjat ovat todella viinirypäleen kokoisia. Emme ajoissa oikein tajunneetkaan, että ne tuottavat satoa jo ensimmäisenä kesänä niin kerkesivät vähän ylikypsiksi!

Vadelmia emme ole vielä löytäneet metsästä. Ne joita olemme nähneet näyttävät aika vaatimattomilta. Luulisi että sadekesänä olisivat muhkeita. Tiedä sitten mikä niihin vaikuttaa.

Mustikoitakin olemme keränneet. Viime kesän sadosta on vielä niin paljon jäljellä ettei hirveästi tarvitse lisää kerätä. Nyt sitten odotellaan puolukka aikaa!